Презвитера Екатерина: Скъпи читатели, благодарим ви за търпението и съпричастието…


Има ли по-хубаво нещо от това да станеш на годинка? Това е времето, в което осъзнаваш себе си, укрепваш и тръгваш уверено напред, за да откриваш света. Успех и да сме пак заедно и на следващия рожден ден!

Л и ч е н  п р о ф и л 
на Екатерина Крумова: редактор в Православие БГ

възраст: 35;

семейно положение: семейна;

местопребиваване: непрестанно пътува между Благоевград и София;

образование: богословско, лингвистично;

професия: преподавател по френски език в частна школа;

любимо занимание: да си играя с децата;

място за почивка: пред компютъра;

литература, кино, музика: Имам широки интереси и нищо конкретно. Зависи от моментното ми настроение. Не мога да не спомена обаче Достоевски, френското кино и Трейси Чапман.

С какво беше различна тази една година за вас?

Мисля, че в много отношения узрях, установих много нови причинно-следствени връзки в заобикалящия ме свят. Това се дължи най-вече на ежедневните ми контакти с новините от цял свят.

За  П р а в о с л а в и е  БГ

Защо и как направихте своя избор да станете част от проекта „Православие БГ”?

Бях поканена и предизвикателството ми се стори вълнуващо, освен това работата ми харесва изключително много.

Колко често посещавате портала Православие БГ и защо?

Когато работя – всекидневно, понякога и по два пъти на ден.

Вашите препоръки към съдържанието и какво бихте допринесли за него?

Бих се радвала да виждам повече съвременни анализи от богословско естество, както и светоотечески текстове. Трудно ми е да кажа доколко бих могла да допринеса повече, макар че много бих искала.

Вашите препоръки за структурата на портала и какво бихте искали да се промени?

Две рубрики ми се струват необходими – едната е обяви, в която хората да могат да съобщават за радостни и тъжни събития, както и да предлагат или търсят услуги. Да се появяват всекидневно кратки мисли и цитати – от Свещеното Писание, от светите отци и съвременни подвижници. И още нещо – ако може бутончетата на секциите малко да се уедрят – много трудно намирам това, което ми трябва.

Смятате ли, че порталът отразява адекватно православната гледна точка към обществените събития?

Може би не достатъчно. Трябва да се обмисли възможността изявени богослови и общественици да пишат статии по текущи проблеми. Тоест трябва да се измисли начин да се поощрят да пишат за портала. Вижте например какъв бе отзвукът на статията на Никола и Свилен.

Смятате ли, че порталът предлага на читателите догматично и канонично издържано православно богословско съдържание?

Има още да се работи по въпроса, но и досегашният опит е забележителен.

Най-големият недостатък на портала?

Понякога липсва координация между редакторите. Хубаво е всички останали да знаят, когато някой отсъства и за колко време, за да могат да се покриват важните новини. (Мисля също, че трябва да се помисли върху това редакторите да се дообразоват в областта на журналистиката. Може би някакъв курс, да поизучим някои тънкости на професията, защото, признавам си, често пъти работя по инстинкт, но не знам доколко резултатът е професионален).

Най-голямото предимство на портала?
 

В него работят ерудирани и всеотдайни хора.

Какъв е вашият идеал за православна медия – управление, финансиране, екип?

Нищо по-различно от финансирането и управлението на другите медии. Най-важните качества на работещите трябва да бъдат професионализмът, ангажираността, комуникативността. А в допълнение – и това е много важно – да работи с благословението и под надзора на опитни духовни лица, което за Православие БГ действително е факт.

Л и ч н и   п о с л а н и я

Към читателите?

Скъпи читатели, бъдете благословени! Молим да не забелязвате дребните ни грешки, тъй като няма човек, който да не греши. Благодарим ви за търпението и съпричастието, за конструктивните ви и уместни забележки. Помнете, че ние работим за вас и нашата награда е вашият искрен интерес, отношението, което показвате към работата ни и нарастващия ви брой.

Към екипа?

Много се радвам, колеги, че съм част от един работещ и дръзновен екип и се надявам плодотворната ни работа да продължава все така и в бъдеще. Желая на вас и на себе си да постигнем все по-голям професионализъм в сферата на православната журналистика и най-вече да придобиваме със старание и отговорност доверието на критичния и образован читател.

Към „рожденика”  Православие БГ?

Има ли по-хубаво нещо от това да станеш на годинка? Това е времето, в което осъзнаваш себе си, укрепваш и тръгваш уверено напред, за да откриваш света. Успех и да сме пак заедно и на следващия рожден ден!

Какво си пожелавате на Вас?

Господ да ми дава крепкост, мъдрост, здрав разум и добри стремежи, с които да съм от полза на всички вас.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...