Отец Георги – рокерът в расо



Източник: Стандарт

Да търсиш нещо общо между поп и рокер, е все едно да се опитваш да събереш два полюса. На пръв поглед нямат пресечни точки. Освен че и двамата се обличат в черно. Русенският свещеник Георги Георгиев обаче разбива обичайната представа, като съчетава отдадеността си на Бога с голямата си страст към моторите.

В края на работната седмица отец Георги сменя расото с рокерско яке, за да се посвети на хобито си. Не вижда несъответствие между двете неща. "Едното не пречи на другото", аргументира се свещеникът. Гледа на увлечението си като на клапан, който му помага да освободи напрежението, натрупано в ежедневните грижи.

"Усещането на мотора е необяснимо – няма думи, няма аналог, трябва да се преживее", твърди отец Георги. Смята, че хобито трябва да носи удоволствие на хората, защото всеки човек е уникален сам по себе си и блести със собствена светлина.

Любовта към моторите и изборът на професия се зараждат по едно и също време в живота на свещеника. Още от дете винаги се е стремял към любов и свобода. Възпитан е в семейство, където християнските духовни ценности са на почит. Средното си образование завършва в Софийската духовна семинария, а след това продължава обучението си в Атина. През цялото време обаче не изневерява на страстта си към моторите.

През 2004 г. няколко ентусиасти основават мотоклуб "The Thenders". Сред тях са Пламен Младенов – Кучето, Димитър Върбанов – Чорапа и, разбира се, Георги Георгиев – Попа.

"Псевдонимът е задължителен, защото чрез него се идентифицираме", твърди свещеникът, който е тартор на русенското мотобратство.

В момента клубът наброява 9 души с различни професии. Всички се стремят да оборят общественото мнение, че рокерите са "лоши момчета". "Американската киноиндустрия създава погрешни представи, като ги показва винаги с пищови и наркотици. Може и да има такива групи по света, но за тях мотоциклетите са фасада, зад която прикриват тъмен бизнес", убеден е отец Георги.

Наскоро момчетата от клуба организираха грандиозен мото-рок фест в Русе. Събраха се стотици рокери от България, Италия, Чехия и Румъния. Участниците успяха да докажат, че това, което ги свързва, са общите интереси и чистото приятелство. "Най-близките ми хора са мотоциклетисти. Няма любов по-голяма от тая, да положиш душата си за приятелите си", обосновава се с цитат от Библията свещеникът.

Другото голямо богатство за него е семейството. "То е домашната църква", казва мъдро отецът. Съпругата си – Искра, среща случайно на приятелско парти. Нейната професия е далеч от неговата. Завършила е международни бизнес отношения. Отначало не проявява кой знае какъв интерес към хобито на съпруга си, но с времето и тя се запалва по мотоциклетизма. В момента двамата са улисани в грижите за 11-месечния си син – Николай. Най-важното, на което ще го научат, е да следва нравствените правила в живота си, да прави добро и да помага на приятелите си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...