БНТ: Патриарх Максим е опериран в болница “Лозенец”



 

Патриарх Максим е бил опериран в болница “Лозенец”. Този път Негово Светейшество е приет с фрактура на бедрената кост. Това съобщи за “По света и у нас” директорът на болницата д-р Любомир Спасов.

 

Този път, бастунът е подвел 92-годишния Патриарх Максим. Той е счупил бедрената си кост при подхлъзване в Патриаршията. “Знаете, миналата година той претърпя също злополука, тогава имаше малко пукване на бедрената кост, само че на другия крак. Този път е счупване. Направихме вечерта операция, фиксирана е бедрената кост, патриархът е в добро състояние и дори вчера следобяд преглеждаше личната си поща, която обработва”, обясни д-р Спасов.

Патриарх Мексим вероятно ще остане в болницата около две седмици и половина, прогнозира д-р Спасов, без да се ангажира с конкретна дата за изписването. От утре Негово Светейшество ще започне да раздвижва оперирания си крак. Иначе Патриархът е в добро общо състояние. Както и миналия път, когато влезе в болница, и сега висшите държавници са се интересували как е.

“Мисля, че това е личност, която буди уважение и респект и разбира се, че хората са съпричастни с това, което се е случило с него. Така, че има изразено съчувствие към неговото състояние и пожелания за бързо оздравяване”, допълни още д-р Любомир Спасов. След като снощи отрекоха причината за влизането в болница на Негово Светейшество да е нова фрактура, днес висшите клирици на Православната ни църква отказаха всякакви коментари за здравословното състояние на Патриарх Максим.

Българска национална телевизия, 3 май 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...