Бряг: Десетки се поклониха пред мощите на Св. Георги в “Света Троица”


Източник: в. Бряг

С камбанен звън бе посрещната вчера следобед частицата от мощите на Свети Георги, която преди седмица Русенската митрополия получи като дар в Рим. Светинята бе донесена от София от Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит. Около два часа продължи чакането на светинята, като постепенно пред катедралния храм “Света Троица” се събраха десетки миряни, които искаха да се докоснат до нея. Мощите бяха поставени в специална черна кутия, но при слизането си от колата дядо Неофит ги показа на събралото се множество.

„Вярвам, че Русе ще бъде достоен за тази светиня и ще възроди своя дух”, каза митрополитът преди да влезе в катедралния храм “Света Троица”.

При влизането си в църквата свещениците запяха тропара на Свети Георги, след което дядо Неофит благослови присъстващите.

„Дано над нас да се изсипе благодатта, а мощите на Свети Георги да дадат сила на нашата вяра. Вярвам, че частицата ще бъде нашата пътеводна светлина в мрака, каза още митрополитът. (със съкращения)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...