Вътрешният министър получил “смъртна” заплаха от пиян поп


Източник: Медиапул

Подпийнал свещеник от Златоград е лицето, отправило “смъртна заплаха” по телефона срещу вътрешния министър Румен Петков. Това съобщиха от ведомството във вторник следобед, след като часове наред отказваха всякакъв коментар на тиражираната неофициална информация за отправена заплаха.

Според първоначалните твърдения, “изтекли” към медиите, представил за свещеник казал, че "Румен Петков ще съжалява, че се е родил, ако не го приеме на разговор" и добавил, че ще го застреля.

По време на посещение в Светия синод, репортери го запитаха министъра имало ли е заплахи срещу него. Той отговори, че този разговор не е много подходящ да се провежда пред светата обител.

Вечерта все пак стана ясно, че автор на заканите е отец Емил Лилов от Златоград. Според МВР той бил в нетрезво състояние, когато се обадил по телефона и настоял да говори с Румен Петков, като заплашил, че в противен случай вътрешният министър ще съжалява цял живот.

През юли 2004 г. Лилов отправил телефонни заплахи на номера на оператор в МТел, обаждайки се от името на Ал Каида с предупреждение, че много хора ще умрат. За телефонен тероризъм в пияно състояние тогава бил глобен 500 лв. По време на Страстната седмица през 2004 г. свещеникът прекарал нощ в ареста, след като се опитал да анатемоса, отново под влияние на алкохола, служители от РПУ – Златоград.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...