в. Бряг: В Русе идват над 50 дипломати и министри начело с президента Първанов


Източник: в. Бряг

22-ма посланици или изпълняващи тази длъжност на страните членки от ЕС у нас заедно със своите половинки ще пристигнат в Русе утре. Само трима от поканените са били възпрепятствани да пристигнат, научи “Бряг”. На традиционната среща “без вратовръзки” на президента Георги Първанов с дипломатическия корпус, която този път ще се проведе в Русе, ще присъстват още посланикът на Румъния, Димитрис Куркулас – ръководител на Делегацията на Комисията на ЕС за България, министър Ивайло Калфин, зам.-министърът Бойко Коцев, главният секретар на президента Красимир Стоянов и още 9 човека от екипа на Първанов, научи още наш репортер.

От пресцентъра на президентството вчера изпратиха одобрената вече програма за двудневното посещение на корпуса в Русе. Както “Бряг” писа, в 16.30 часа утре Георги Първанов и посланиците ще разговарят в зала 1 на Общината. По същото време дамите и съпрузите на дипломатите ще разгледат Басарбовския манастир. От 19 часа ще са в Операта, където ще се насладят на спектакъл на фолклорен танцов театър “Найден Киров”.

На следващия ден – в събота от 9 часа, дипломатическият корпус ще се срещне с ръководството на Общината и кметове на общини от региона. От 10.30 ч. е предвидено посещение в Русенската корабостроителница. През това време половинките на посланиците и президентшата Зорка Първанова ще разгледат Музея на градския бит.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...