Дума: „Свещеник“ плаши със смърт Румен Петков


сн. БГнесЧасове след получения сигнал Румен Петков и министърът на културата Стефан Данаилов се срещнаха с представители на Светия Синод, за да обсъдят идеята за регистър на ценностите в черковните храмове.

На телефон в Министерството на вътрешните работи вчера по обяд е била получена смъртна заплаха срещу министър Румен Петков. От вътрешното ведомство отказаха всякакъв коментар по случая. Вътрешният министър незабавно е бил информиран за заплахата. Според запознати мъжът, който се обадил, се е представил като свещеник. Той заявил, че: "Румен Петков ще съжалява, че се е родил, ако не го приеме на разговор." Мъжът заплашил, че ще застреля вътрешният министър.

Два часа по-късно министър Петков се срещна с представители на Светия Синод и с министъра на културата Стефан Данаилов. По време на срещата е била обсъдена идеята на Румен Петков да бъде създаден регистър на ценностите в черковните храмове, които са особено скъпи и могат да бъдат откраднати. Вътрешният министър е дал гаранции, че с информацията в регистъра няма да се спекулира. Вътрешният министър не пожела да коментира отправената към него смъртна заплаха.

в. Дума, бр. 85, 12 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...