“Монитор” и ГЕРБ събират средства за забравени храмове


Източник: в. Монитор, бр. 2663

Национална благотворителна акция на вестник "Монитор" и ГЕРБ за набиране на средства за ремонт на църкви и манастири стартира вчера официално от Велико Търново.

Парите ще дойдат от продажбата на 55 хиляди диска с песента "Заправил Господ манастир" в изпълнение на народната певица Стефка Съботинова. Самата песен е на повече от 150 години, а съвременният й аранжимент е дело на композитора Митко Щерев. И двамата са членове на ГЕРБ. В песента участва и известният актьор Джоко Росич. Песента е била подарена на Бойко Борисов за последния му рожден ден тази година.

Във вторник 20 хиляди от дисковете са разпространени с тиража на в. "Монитор", а останалите 35 хиляди ще се продават по РЕП-овете. Събраните средства ще бъдат дадени за реставрация и ремонт на пет стари и забравени църкви и манастири в цялата страна. Една от църквите е и тази във великотърновското село Плаково, строена от Майстор Колю Фичето.

Общинският координатор на ГЕРБ за Велико Търново Мина Илиева съобщи също, че във вторник са искали да купят 200 вестника с дискове за своите членове, но са успели да намерят само 20. Целият останал тираж в триградието Велико Търново – Горна Оряховица – Лясковец е бил изчерпан още рано сутринта.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...