Монитор: Сервитьор се гръмна пред олтар на църква


40-годишният самоубиец оставил три предсмъртни писма; Монахините са в шок от гледката и кръвта на мъртвеца

40-годишен мъж от Горна Оряховица се самоуби пред олтара на църквата в Петропавловския манастир край град Лясковец. Трагичният инцидент станал навръх Томина неделя около 20,50 ч вечерта.

Според очевидци загиналият Тони Тодоров дошъл в манастира същата вечер около 20,00 ч. Той прекарал повече от час на колене в безмълвни молитви в олтара на църквата. След като изчакал всички богомолци да си тръгнат, мъжът излязъл пред църквата, измъкнал от джоба си пистолет и се прострелял в слепоочието.

Свидетели на самоубийството станали някои от монахините, които при вида на кръвта изпаднали в истински шок и ужас. Те веднага се обадили в местния полицейски участък и в Спешна помощ. Минути по-късно смъртно раненият мъж бил откаран в общинската болница "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица. Въпреки опитите на лекарите да го върнат към живота, около полунощ той починал от огнестрелната рана в главата и силна загуба на кръв. Тялото му е откарано за аутопсия във великотърновската болница. По случая е образувано следствено дело.

При направения оглед в жилището на Тони Тодоров били намерени три предсмъртни писма. От следствието обаче категорично отказват да оповестят тяхното съдържание, за да не се попречело на изясняването на случая. От направената проверка на оръжието, с което било извършено самоубийството, е установено, че това е незаконно притежаван боен пистолет "Макаров" с изтрити номера. Не е ясно кога и по какъв начин самоубиецът се е сдобил с оръжието. Негови познати бяха категорични, че не са знаели Тони да притежава пистолет. Никой от тях не беше и чувал мъжът да говори за самоубийство или да се оплаква от нещо. 40-годишният Тони Тодоров работел като сервитьор в заведение в Горна Оряховица. Преди това бил служител във Ведомствена полиция. Криминалистите проверяват няколко различни версии за извършеното самоубийство. Сред тях са финансови задължения, лични или семейни проблеми и тежко заболяване. Почти напълно се изключва версията мъжът да е принадлежал към някакви секта и това да е ритуално самоубийство.

Вчера монахините от Петропавловския манстир все още бяха силно изплашени от случилото се и категорично отказваха да говорят. Едната от тях призна само, че цяла нощ не са спали и са чистили с вода петната кръв пред Божия храм. "Защо този човек не избра някое друго място да слага край на живота си, а оскверни нашия храм. Сигурно е имал някакъв страшен грях, който е искал да изкупи със смъртта си. Но защо трябваше да стори това в манастира", чуди се монахинята. От полицията в Горна Оряховица категорично отказаха да дадат повече информация по случая, позовавайки се на следствената тайна.

в. Монитор, бр. 2556, 2 май 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...