Нетинфо: Изгориха живи свещеник, съпругата му и трите им деца в Русия




Източник: Нетинфо

Неизвестни лица изгориха живи православен свещеник, съпругата му и трите им малки деца в Русия. 31-годишният духовник Андрей Николаев, жена му Оксана, 11-годишният им син и двете им дъщери на 5 и на 7 години изгорели в собствения си дом, след като престъпниците подпрели отвън входната врата със стоманена тръба, за да не могат намиращите се вътре да излязат.

На прозорците на къщата имало решетки, поради което жертвите не са имали никакъв шанс да се спасят. Руското електронно издание "Православие и мир" пояснява, че домът на отец Андрей е бил залят с бензин и подпален.

Първоначално се съобщаваше, че съпругата му Ксения, която лежала в болница, се е върнала в къщи за уикенда, но трупът й не бил открит в къщата. По-късно обаче тялото на младата жена също било намерено.

През октомври свещеникът поискал чрез медиите помощ и защита. Местни жители на няколко пъти ограбвали църквата и с парите си купували алкохол. Отецът се е опитвал сам да охранява храма с оръжие, макар да признавал, че не може да стреля срещу човек.

Почти всички жители на Прямухино са алкохолици. За алкохол те заменят дори дъски от собствените си домове, отбелязва сайтът.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...