Нетинфо: Шварценегер защити Израел, гръцката църква плаши с „гнева Господен“


Източник: Нетинфо

Израелците жертват живота на стотици невинни цивилни и принуждават хиляди да избягат от страната си, заяви архиепископ Христодулос. Главата на влиятелната гръцка православна църква обвини Израел, че жертва живота на невинни цивилни при бомбардировките си в Ливан и заплаши страната с "гнева Господен", предаде Асошиейтед прес.

Действията на Израел в рамките на правото му на самозащита отдавна прехвърлиха всякакви разумни граници, заяви архиепископът.

Израелците жертват живота на стотици невинни цивилни и принуждават хиляди да избягат от страната си, каза още Христодулос.

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер участва вчера в произраелска демонстрация в Лос Анджелис, предаде Франс прес. Демонстрантите подкрепиха правото на Израел да се защитава, съобщиха световните агенции.

В същото време мюсюлмани протестираха, че бившият актьор взема страна. Шествието, организирано от еврейско сдружение, събра близо 10 хил. души в западната част на Лос Анджелис.

В словото си обаче Шварценегер изтъкна, че се моли в Ливан отново да се възцари мирът. "Ливанците също страдат от тези терористи", цитират го агенциите, като уточняват, че очевидно губернаторът има предвид ливанската шиитска организация "Хизбула".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...