Новинар: Том Круз имал лоби в парламента


Депутати станали последователи на сектата на сциентолозите

В България нахлуват обществено опасни секти и вероизповедания и заемат все по-широки позиции. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров след едночасова среща с представители на Светия синод. Той даде за пример сциентолозите, които даже имали свое депутатско лоби в парламента. Сидеров твърди, че самият Синод е предоставил подобни данни на представителите на "Атака", но не станало въпрос за конкретни имена. Сциентолозите са обявени за обществено опасни в Германия и Франция, уточни още той. В сектата членуват и известни холивудски актьори като Том Круз.

Уверихме Светия синод, че при влизане в изпълнителната власт ще има много по-строг контрол на държавата спрямо тези секти, а грижата на държавата за Българската православна църква (БПЦ) ще е доста по-засилена, каза Сидеров.

Ние искаме в Конституцията да бъде включен текст, който постановява, че в България православието е не само традиционна, а основна религия, категоричен беше Волен Сидеров. Той допълни, че парламентарната му група ще внесе законопроект за изучаването на вероучението в училищата. Ще лобираме за уреждането на някои въпроси, свързани с имоти, например тези на Рилския манастир, заяви още лидерът на "Атака".

Парламентарната ни група има амбицията да е лоби на Светия синод в Народното събрание, тъй като има доста въпроси, които могат да се придвижат политически, заяви още Сидеров. Той обясни, че има сериозен проблем със здравното осигуряване на свещениците, които, като влезели в болница, "няма кой да ги поеме". "Атака" предлага здравните осигуровки на свещениците да се поемат от държавния бюджет. Трябва да се отделят пари от държавния бюджет за реставрирането на православни храмове, защото в момента агресивни ислямски фундаменталисти превземат България и строят джамии, коментира още лидерът на "Атака".

Публикувано във в. Новинар, бр. 72, 28 март

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...