Отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите край Бяла



Източник: Дарик

С благословението на патриарх Максим Знеполският епископ Николай отслужи днес в столичния храм "Света Неделя" заупокойна молитва в памет на загиналите 18 българи при катастрофата край Бяла.

Траурната служба беше отслужена в съслужение на главния секретар на Св. Синод, архимандрит Наум, с архимандрит Йоан, протосингел на Софийска митрополия, с участието на предстоятелите на столичните храмове и с храмовото духовенство.

Епископ Николай прочете пред събралите се в храма вярващи изпратените вчера до БТА съболезнования от патриарх Максим към близките на загиналите от катастрофата край Бяла.

Тежката злополука на моста край град Бяла, където осемнадесет души невинни граждани се лишиха от земния си живот и мнозина бяха ранени, потопи в скръб много сърца, пише патриарх Максим. Той отбелязва, че с обединените усилия на гражданската власт и упълномощените служби са потърсени възможности за оказване на необходимата помощ на изпадналите в беда. Неописуема е болката, която преживяват родственици и близки, трудно се намират думи за утеха, пише още главата на БПЦ.

"С топло съчувствие отправяме сърдечна молитва към Небесния ни Отец да приеме в дворите на вечността душите на починалите, на ранените и страдащите – бързо възстановяване, а на опечалените близки – утехата на вярата, която ни учи – за Бога всички са живи", завършва съболезнованието на патриарх Максим.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...