Сега: Сидеров прикри зад Левски антитурския си митинг


Източник: в. Сега

Спекулирайки с историята, лидерът на "Атака" Волен Сидеров съчета вчерашния протест срещу силния звук от централната столична джамия с годишнината от рождението на Левски.

Той обясни, че митингът пред Централна баня всъщност е обявен официално като честване на Апостола, но отбелязва и кулминацията на протестната подписка за отстраняване на високоговорителите на джамията. Вчера националистите внесоха в общината 40 хил. подписа срещу озвучаването на мюсюлманския храм. "Атака" се позовава на общинска наредба от 15 февруари 1999 г., според която не се допуска религиозни прояви да нарушават обществения ред.

"Искаме европейски, а не анадолски норми", заяви Сидеров и обясни, че протестът е граждански, а не партиен. Проявата не била насочена срещу исляма, а срещу агресивното натрапване на една определена религия. От "Атака" подчертаха, че настояват за демонтиране на високоговорителите, а не само за намаляване на звука им.

"Всички трябва да спазват нормите на поведение", коментира адресираното до него писмо председателят на СОС Владимир Кисьов. Според него обаче не трябва да се стига до подклаждане на етническа вражда.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...