Стандарт: Манастир раздава шалове за дълбоки деколтета


Източник: в. Стандарт, бр. 4925

Камери ще пазят уникалния Рафаилов кръст в Рилската обител

Кюстендил. С шалове се увиват разголените посетителки в Рилския манастир. Дамите с дълбоки деколтета и минижупи са задължени да покриват плътта си още на прага на храма. Свещениците са закупили десетина служебни шалове специално за облечените неподходящо поклоннички. С приятното задължение да раздават наметките са ангажирани студенти от Семинарията, които са на стаж в Светата обител.

Дисциплината в манастира се затегна след встъпването в длъжност на новия игумен дядо Евлогий. Той наложи строго спазване на църковните канони не само от монасите, но и от посетителите. Евлогий поведе война и срещу хулиганите, които се промъкват в храма. Той пръв въведе видеонаблюдението като предпазна мярка срещу крадци. Сега "Биг Брадър" пази двора, задната част на храма и района около паркингите. Игуменът поиска камери да се монтират и пред гениалния Рафаилов кръст, който е гордостта на манастира, както и над част от безценните музейни експонати. От областната дирекция на полицията в Кюстендил обещаха да изпълнят поръчката до 19 октомври.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. draganoff каза:

    Рилският манастир е наша национална светиня и гордост съхранила ни през вековете!Поздравявам Ви за предприетите начинания, защото всичко което е в манастира трябва да се запази непокътнато и за бъдещите поколения!Поклон пред Свети Иван Рилски и неговата Света Обител!