Стандарт: “Многая лета” и скандал в Народния театър


Източник: в. Стандарт, бр. 4895

С библейски мъдрости и минискандал започна сезонът в Народния театър. "Да не приличате на варосани гробници – боядисани отвън и кухи отвътре", пожела отец Николай от храм-паметник "Св. Александър Невски" на звездите, застанал пред иконата на Света Богородица. Свещеникът, посочен лично от патриарха да освети сцената, припомни на артистите, че всичко се постига с любов, кротост и смирение. Те изпяха "Многая лета", докато се държаха за ръце.

Оказа се обаче, че Биляна Петринска се отказва от участието си в "Ах, този джаз". Тя информира Борис Панкин за решението си минути преди началото на първата репетиция. "Директорът Васил Стефанов трябва да я освободи", беше категоричен известният режисьор. Той ще избере младата дама, която ще замества Биляна, най-вероятно сред студентките на Стефан Данаилов. Колегите на Петринска коментираха, че тя се е надявала да изиграе една от главните роли, в която се сменят Нети Добрева и Жени Александрова. В екипа останаха доста изненадани, защото Биляна има сериозно участие и се справя чудесно с песните.

Борис Панкин обаче не развали еуфоричното си настроение и сипа френско шампанско по чашите. След това разля от него и из сакралното пространство. "На път сме да осъществим мечтата си – "Ах, този джаз". Ще ви пусна парчето от мюзикъла, което записа Кевин Спейси. Той не е номиниран за "Аскеер", но има "Оскар", пошегува се човекът, който работи върху първата сценична версия в света на великия мюзикъл. Елена Лафазанова пък поднесе на колегите миди и охлюви от пясъка край морето. Така им припомни, че всичко тече и всичко се променя.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...