Стандарт: Синодът: “Шифърът на Леонардо” развращава




Спрете прожекциите на този зловреден филм, призова висшият ни клир

"Светият синод е дълбоко обезпокоен и възмутен от този богохулен и лъжеисторически филм." Това обяви Българската православна църква. Тя излезе със специална декларация, заклеймяваща "Шифърът на Леонардо".

"Ако за сериозния учен богослов филмът е куп от лъжи и измислици, то за масовия зрител и читател, лишен десетилетия от исторически обосновано православно християнско вероучение, този филм е зловреден, оскърбителен за вярващите християни и руши нравствените устои на обществото и държавата", обяви Синодът. Според него "това ще се отрази пагубно на борбата срещу пороци като наркоманията, проституцията, престъпността и други злини на съвремието".

Обръщаме се настоятелно с отеческа загриженост към всички институции, от които зависи да бъде предотвратено прожектирането на този кощунствен и зловреден филм", призова висшият ни клир. Той мълча, когато книгата се появи на бял свят през 2003 г. и светкавично завладя българския пазар. Синодът не заклейми "Шифърът на Леонардо" и година по-късно, когато се появи специалното илюстровано издание на книгата. Световният бестселър е продаден в над 40 милиона екземпляра до момента, преведен е на над 44 езика.

в. Стандарт, бр. 4799, 19 май 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...