Стандарт: 4000 на опашка в Рилския манастир


Източник: в. Стандарт, бр. 4888

Над 4 хиляди богомолци окупираха Рилския манастир за празника Богородица. Половината от тях бяха гърци и македонци. Километрични колони от автомобили се извиха по пътя към Рилската обител още в ранните часове на деня. Патрули на КАТ спираха колите още в района на мотел "Елешница", на около 4-5 км преди храма. Само до обяд пристигнаха 800 автомобили и автобуси.

В манастира няма нито едно свободно легло. Пълни са двата хотела – "Рилец" и "Царев връх", както и туристическата спалня, която бе отворена вчера след основен ремонт.

Огромно задръстване от коли имаше и в района на Бачковския манастир. Междувременно стана ясно, че пътят до храма ще бъде временно затворен на 29 и 30 август. Причината е ремонт на водопровод в участъка Асеновград-Бачково. Ще бъде преустановено движението на всички МПС, съобщиха от КАТ. За да се придвижат от Пловдив до Смолян или обратно, водачите могат да използват обходни маршрути – Пловдив-Кричим-Михалково-Широка Лъка-Смолян и обратно или да използват пътя през Кърджали.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...