Черно море: Деца сираци искат да дойдат пак на лагер в местността Фичоза


Източник: в. Черно море

Почивката им е организирана по инициатива на митрополит Кирил и със съдействието на обществения комитет "Православни ценности"

От около 2 седмици в къмпинг "Черно море" в местността Фичоза край Варна почиват деца и тийнейджъри с техните ръководители. Те са от Дома за сираци и бездомни хора "Св. Николай" при храма "Св. Троица" в с. Нови Хан, община Елин Пелин. Води ги Негово Всепреподобие йеромонах Йоан, известен като отец Иван Иванов. Лагерът, организиран по инициатива и с благословията на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил и със съдействието на обществения комитет "Православни ценности", е до 31 август и е първият извън социалното заведение. Дошли са с влака и със своята каравана. Носят си пералнята и хладилника. По-големите помагат в домакинството, в приготвянето на храната. Най-малкото дете е на 10 месеца, а най-голямото е на 17 г.

Всички, с които се запознахме – 13-годишната Алина, 12-годишната Мария, 6-годишният Влади, 12-годишният Юлиян, казаха, че много им харесва и че искат да дойдат пак.

А междувременно Дядо Поп, както наричат йеромонах Йоан, налива вода на жадните от бидона, друг го дърпа за расото и иска да му довери нещо, трети е взел калимавката му и я разглежда с любопитство – може би е бъдещ свещеник или монах. За всеки новодошъл в тази необичайна обител е ясно, че тук всичко се прави с любов. Всички обичаме Дядо Поп, защото не дели хората, помага на всички, които имат нужда, доверява ни Мария.

Дядо Йоан не скри тревогата си, че средствата, които е събрал преди 2 г., намаляват, а е започнал строителството на нова къща, че има и още проекти, защото много хора разчитат единствено на него. Изказа специална благодарност на варненци, които са му изпращали в дома колети, пари, дрехи. Пожела да съобщим номерата на мобилните му телефони, ако някой иска и може да помогне, да се свърже с него: 0889 53 98 74; 0886 85 29 50

На изпроводяк ни съобщи радостната новина, че от ръководството на къмпинга са казали: това място е ваше, ще ви чака и догодина.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...