Цикъл концерти на хоровата църковнославянска музика в София



На 15 май ще бъде дадено началото на цикъл от концерти на православния хор „Покров на Пресвета Богородица“ по проект „Хоровата църковнославянска музика в столицата – наследство и съвременност“.

Първият от цикъла концерти-лектория ще е с участието и на ученическия хор при НГДЕК „Константин Кирил Философ“ с диригент Даниел Иванов. Той ще се състои на 15 май (неделя) в храм „Покров Богородичен“, гр. София, от 11:00 ч.

Вторият концерт ще се състои на 25 май (сряда) в Софийска градска художествена галерия от 19:00 ч.

Входът е свободен, като концертите ще могат да се гледат и онлайн ТУК>>>.

Два концерта са планирани и за есента – на 24 и на 31 октомври, като този на 24 октомври ще се състои в криптата на храм „Св. Александър Невски“.

Основната идея на проекта е популяризиране на хоровата църковнославянска музика като живо историческо и културно наследство чрез провеждане на цикъл от няколко концерта.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...