Пътуване до Гърция и остров Тасос


Фондация "Покров Богородичен" и Туристическа агенция "Сканер" предлагат да посетите Гърция от 1 до 3 декември 2007 г. и да научите повече за гръцкият опит в църковната дейност. Да посетите няколко превъзходни манастири в северна Гърция, да пътувате с корабче до о. Тасос, където ще посетите великолепният манастир „Св. Арх. Михаил“, в който се пази гвоздей от Кръста Господен.

ПРОГРАМА

 

Тръгване в нощта на 30 ноември срещу 1 декември 2007 г. от гр. Ботевград в 04:00 ч. Нощен преход през гр. София, граничен пункт "Илинден" до гр. Драма – Гърция.

1 ДЕН (01. 12. 07 – събота)
Пристигане в гр. Драма около 08:00 ч. сутринта, разглеждане на центъра на града, църквата “Св. Николай Чудотворец, градския парк с минералните извори, свободно време до 10:00 ч. В 10:00 ч. потегляне за манастира ”Икосифиниса” с чудотворната икона на “Св. Богородица” – изцерителка и даряваща младенци, поклонение пред светите мощи в манастира, където има св. мощи от около 50 светеца. В 13:00 ч. потегляне за манастира “Св. Мчца Параскева” – изцерителка на хора, имащи проблеми с очите, където има чудотворна икона на светицата и свети мощи на Св. Игнатий Богоносец, Св. Йоан Кръстител, Св. Йоан Златоуст и други. Потегляне за гр. Аспровалта на 20 км. от манастира. Настаняване в хотел. Нощувка. (По желание на групата посещение на таверна).

2 ДЕН (02. 12. 07 – неделя)
В 07:30 ч. тръгване за о. Тасос. В 09:00 ч. качване на ферибота от гр. Кавала за о. Тасос с автобуса. Обиколка на острова и поклонение в девическия манастир “Св. Архангел Михаил”. От 12:00 до 15:00 ч. време за обяд и фотопауза. Свободно време из столицата на острова гр. Тасос. В 15:00 ч. потегляне за гр. Кавала. От 16:00 до 18:00 ч. свободно време из гр. Кавала. Посещение на крепостната стена (Акропола на града); Аквадута на града; църквата “Св. Николай Чудотворец”; камъка, от който е проповядвал св. Апостол Павел. В 18:00 ч. отпътуване за България. Прибиране след полунощ.

Цена 65 лв.

Цената включва:
– 1 нощувка в хотел гр. Аспровалта;
– медицинска застраховка;
– пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар;

Цената не включва
– храна;
– Билет за ферибота – 7 евро. Събират се допълнително;
(Нежелаещите от групата да посетят остров Тасос, остават в гр. Кавала – свободно време).

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 45 участника.
При записване се представят данните от личната карта и 20 лева. Останалата сума се доплаща до 20.11.2007 г.
Някои от часовете за тръгване и мероприятията могат да бъдат променени по желание на групата, съгласувано с ръководителите на групата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него
причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Ръководител на групата ще бъде свещеник

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1505
Ул. Буная 28
тел. 02/943 19 32
Моб. тел. 0888 885543
gergana@pravoslavie.bg
Гергана Попиванова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...