Гърция – Италия – Поклонническо пътуване


Пътуването ще се състои отново от 5 до 11 юни 2007. Заповядайте!

Фондация „Покров Богородичен” и туристическа агенция „Сканер” ви канят на поклонение на мощите на двама от най-големите светци в Православието – св. Спиридон Тримитунски Чудотворец и св. Николай Мирликийски Чудотворец. Нека споделим красотата на о. Корфу и на великолепния гр. Бари.


О. Корфу – мощите на св. Спиридон Тримитунски Чудотворец, гр. Бари – мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец

1 ден – 5 юни, вторник

Отпътуване в 15.00 ч. от гр. Стара Загора от храм “Св. Димитър”, в 17:00 ч. от гр. Пазарджик (градинката пред хотел „Тракия”), в 18.30 ч. от гр. София (храм-паметник „Св. Александър Невски”). Нощен преход през Кулата – Промахонас – Козани – Янина – Игуменица.

2 ден – 6 юни, сряда

Пристигане в Игуменица – около 7 часа. Трансфер с ферибот до о. Корфу. Настаняване в хотел – 10 часа. Почивка, лично време до 15 часа. Поклонение на мощите на св. Спиридон Тримитунски Чудотворец, покровител на о. Корфу, изцерител на ракови, психични и др. заболявания в 15.30 ч. Свободно време из столицата на о. Корфу – гр. Керкира. Прибиране в хотела в 20.00 ч. Нощувка.

3 ден – 7 юни, четвъртък

9 часа – Отпътуване за курорта Сидери. Разходка до залива на влюбените. Поклонение в местната квартална църква. По желание плаж. В 13:00 часа – Отпътуване за Палеокастрица – известен курорт на о. Корфу. Поклонение в манастира „Св. Богородица Палеокастрица” (Старата крепост) – най-посещавания на острова и пред чудотворната икона на св. Богородица. Свободно време из курорта, по-желание разходка с лодка до морските пещери. В 19:00 часа – Отпътуване за хотела. По желание на групата може да бъде организирано увеселение в гръцка таверна. Нощувка.

4 ден – 8 юни, петък

10 часа – Освобождаване на хотела. 10,30 часа – Разходка из най-големия площад на Балканите – „Еспланада” и аркадата „Листон” – копие на парижката улица „Риволи”. Посещение на Старата крепост, Музея на азиатското изкуство, Византийския музей, по желание на групата повторно поклонение пред мощите на св. Спиридон Тримитунски Чудотворец. 13,30 часа – Отпътуване от гр. Керкира. Посещение на Канони, Мишия остров, за който легендата разказва, че този корабоподобен остров са останките на финикийски кораб, превърнат в камък от ядосания бог Посейдон след като екипажът го предизвикал като върнал Одисей в Итака. Посещение на манастира „Св. Богородица”. Посещение на двореца Ахилио – летния дворец на принцеса Сиси (зимния се намира в Шон Брум). В 20:00 часа – отпътуване за пристанището. Установяване на автобуса на пристанището, изчакване на ферибота и отплаване за гр. Бари в 21:00 ч. Нощен преход с ферибота.

5 ден – 9 юни, събота

7.00 часа – Пристигане на пристанището в гр. Бари. Настаняване в къмпинг, бунгала с две стаи с по две легла. Почивка. В ранния следобед – поклонение на мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец в базиликата „San Nicola”, разходка из забележителностите на града. Нощувка.

6 ден – 10 юни, неделя

Сутринта – закуска. Напускане на къмпинга. Молитвено участие в св. Литургия в православния параклис до мощите на светеца. Възможност за съслужение на свещениците. (Всяка неделя има Св. Литургия). 17,00 часа – Отплаване от гр. Бари за гр. Игуменица. 03,00 ч. – Пристигане в гр. Игуменица, нощен преход за България. Пристигане в София на 11 юни след 11,00 часa сутринта.

Цена
от гр.Пазарджик и гр.София – 280 лв.
от гр.Стара Загора – 305 лв.

Запишете се тук
При записване се внася 70 лв., останалата сума се внася до 10 април 2007 г.

Цената включва:

Транспорт, пътни такси, Застраховка, Настаняване в хотел**, на о. Корфу, в апартаменти с по две стаи с по две легла, кухненски блок и санитарен възел, климатик и TV, хладилник. Хотела разполага с басейн, бар и ресторант. Настаняване в гр. Бари, в бунгала **, със санитарен възел, кухненски ъгъл, две стаи с по две легла, хладилник, TV, на брега на морето, * Екскурзоводско обслужване по време на екскурзията на български език

Цената не включва:

Фериботна такса с включена цена за автобуса от гр. Игуменица до о. Корфу – 8 €., * Фериботна такса с включена цена за автобуса от о. Корфу до гр. Бари и обратно до гр. Игуменица – 45 €. За желаещите настаняване в каюта доплащане 20 €. (Каютите на ферибота са с по 4 койки и самостоятелен санитарен възел), * Такси за музеи: (Музей на азиатското изкуство – 3 €; Старата крепост – 4 €; Византийски музей – 2 €; Двореца „Ахилио” – 7 €. Посещението на музеите е по желание на участниците в екскурзията.

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
Ул. Буная 28
1000 София
България
тел. 02 9431932
моб. Тел. 0888 885543
Гергана Станчева
gergana@pokrov-foundation.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...