Нова дата за поклонението „По светите места“


Фондация „Покров Богородичен” отново Ви кани да посетите Светите места, свързани със земния живот на Господа Иисус Христос. Поради големият интерес към пътуването, местата за първата група се запълниха и ние бързаме да Ви поканим за следваща дата. Преживейте седмица на духовна радост и благодат. Вземете молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб, потопете се във водите на река Йордан, вижте Галилейското езеро, Капернаум, Назарет, Свещения град – Йерусалим.


1 ден (
сряда, 14 март 2007 г.)

18,30 ч. – сборен пункт летище София – зала „заминавищи”. Полет София – Тел Авив – 22,30 ч. Трансфер до хотел, настаняване, нощувка.

2 ден (четвъртък, 15 март 2007 г.)

9,00 ч. – Закуска. Разглеждане на стария Яфа, предградие на Тел Авив – православната църква, къщата на св. Петър Танер и др. Пътуване с автобус по крайбрежната равнина до Кесария – старата столица на римска Иудея. Разглеждане на историческите забележителности – селището на кръстоносците, римското пристанище, акведукта и римския амфитеатър. Посещение на Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, параклиса на св. Габриел и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Пътуване до Кана Галилейска и посещение на православната „Сватбена” църква. Пътуване до Тиберий, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

3 ден (петък, 16 март 2007 г.)

9,00 ч. – Закуска. Посещение на Табха и на двете църкви, посветени на чудотворното нахранване със седемте хляба и седемте риби, и другата – на чудотворния риболов. Пътуване до Планината на блаженството и после до Капернаум, където се разглеждат останките на осмоъгълната църква на св. Ап. Петър. Връщане в Тиберий през водите на Галилейското езеро с дървено корабче, построено по подобие на античните. Изкачване на планината Тавор и посещение на православната базилика „Преображение Господне”. Вечеря и нощувка в хотела в Тиберий.

4 ден (събота, 17 март 2007 г.)

9,00 ч. – Закуска. Пътуване до река Йордан, където Христос е кръстен. Пътуване по долината на Йордан до гр. Йерихон (влизането зависи от палестинските автономни власти) – най-старият град в света. Посещение на археологическите разкопки и на православния манастир Карантал (отвън). Посещение на Кумран, където овчари-бедуини са намерили в пещерите прочутите Свитъци от Мъртво море. Пътуване до Мъртво море и възможност да се изкъпете в него. Влизане в Светия град Йерусалим през планината Скоупс, откъдето се открива прекрасен изглед към древния град. Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

5 ден (неделя, 18 март 2007 г.)

9,00 ч. – Закуска. Разглеждане на светите места в ЙерусалимЕлеонската планина – мястото на Възнесение Христово, параклиса „Отче наш”, православната църква „Мария Магдалена”, Гетсиманската градина и базиликата в нея, и пещерата „Възнесение Богородично”. Пътуване покрай манастира „Св. Кръст” и манастира „Мар Елиас” до Витлеем. Разглеждане на базиликата „Рождество Христово”. Вечеря и нощувка в хотел.

6 ден (понеделник, 19 март 2007 г.)

9,00 ч. – Закуска. Посещение на планината Сион и на гробницата на цар Давид, стаята на Тайната вечеря и др. и влизане в Стария град през Сионската порта. Посещение на Стената на плача. Разходка край мюсюлманските джамии (без посещение вътре). Посещение на басейна във Ветизда и преминаване на Кръстния път до базиликата на Божия гроб. Вечеря и нощувка в хотела.

7 ден (вторник, 20 март 2007 г.)

8,00 ч. – Закуска. Посещение на базиликата „Ейн Карем” – на св. Йоан Кръстител и покрай кладенец на Богородица. Изкачване до Църквата на посетителите. Посещение на музея на Холокоста. Вечеря и нощувка.

8 ден (сряда, 21 март 2007 г.)

8,00 ч. – Закуска. Трансфер до летището „Бен Гурион” от 11.00 до 12.00 и полет до София.

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

• Молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб с възможност за изповед и причастие, литургията започва в 23,00 часа

• Благословение от представители на Йерусалимската патриаршия, издаване на пасаван за Хаджийство от Партиаршията.

• Потапяне във водите на р. Йордан, за некръстените – възможност за св. Кръщение

☼ Средни месечни температури в Израел през месец февруари/март – 20 – 28 °.

ЦЕНА: 1 570 лв.

Цената включва:

• Самолетен билет София – Тел Авив – София; 7 нощувки със закуски и вечери в стаи с две легла в хотели ***

• 1 нощувка в Тел Авив; 2 нощувки в Тиберий; 4 нощувки в Йерусалим

• Екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския туроператор

• медицинска застраховка

Цената не включва:

• Летищни такси – 60 €; виза 12 $; лифт – 10 $

Водачи на групата: Свещеник Борис Борисов и Гергана Станчева

Прочетете повече за предишното ни пътуване по светите земи


Фондация „Покров Богородичен“, София, ул. „Буная“ 28
Гергана Станчева – тел./факс: 02 943 19 32; 0888 885543

Необходими документи за записване:

• ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му;

• деца до 18 години, пътуват с декларация от родителите си;

• първоначална вноска 400 лева в деня на записване, останалата сума се доплаща до 19. 02. 2007 г.
• Характеристики на лицето: професия, националност, посещавани страни до момента.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...