Нови дати за поклонението на Божи гроб



Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция "Сканер" отново Ви канят да посетите Светите места, свързани със земния живот на Господа Иисус Христос. Преживейте седмица на духовна радост и благодат. Вземете молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб, потопете се във водите на река Йордан, вижте Галилейското езеро, Капернаум, Назарет, Свещения град – Йерусалим.

1 ден (12 ноември 2007 г. – сряда)
18,30 ч. – сборен пункт летище София – зала „заминаващи”. Полет София – Тел Авив – 22,30 ч. Трансфер до хотел, настаняване, нощувка.

2 ден (13 ноември 2007 г. – четвъртък)
8,30 ч. – Закуска. Разглеждане на стария Яфа (пешеходна разходка из центъра), предградие на Тел Авив – православната църква “Св. Георги”. В 12.00 ч отпътуване за гр. Хайфа, поклонение в пещерата на св. Пророк Илия. Пътуване с автобус по крайбрежната равнина до Кесария – старата столица на римска Иудея. Разглеждане на историческите забележителности – селището на кръстоносците, римското пристанище, акведукта и римския амфитеатър. Посещение на Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”. параклиса на св. Архангел Гавраил с кладенеца на св. Дева Мария, пещерата, в която е живяла св. Богородица и католическата катедрала. Отпътуване за гр. Тиберий, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.

3 ден (14 ноември – 2007 г. – петък)
9,00 ч. – Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска и поклонение в православната „Сватбена” църква. В 12:00 ч. изкачване на планината Тавор и поклонение в православния храм “Преображение Господне”. В 15:00 ч. Отпътуване за Капернаум и посещение на: Табха – мястото на претворението на чудното нахранване с 5 хляба и 2 риби. Пътуване до Планината на блаженството (проповедта на планината), поклонение в православния храм “Св. Апостоли”, близко до къщата на св. Апостол Петър, където Господ е призовал светите апостоли на проповед. В 18:00 ч. разходка с корабче по Галилейското езеро, построено по подобие на античните от преди 2000 години. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка в хотела в Тиберий.

4 ден (15 ноември 2007 г. – събота)
9,00 ч. – Закуска. Пътуване до река Йордан, където Господ Иисус Христос е кръстен. Потапяне във водите на река Йордан и водосвет. Пътуване по долината на Йордан до гр. Йерихон (влизането зависи от палестинските автономни власти) – най-старият град в света. Посещение на археологическите разкопки и на православният манастир в планината на Христовите изкушения (пътуването е с лифт). Посещение на Кумран, където овчари-бедуини са намерили в пещерите прочутите Свитъци от Мъртво море, поклонение в манастира “Св. Герасим Йордански”. Пътуване до Мъртво море и възможност да се изкъпете в него. Отпътуване за Йерусалим, по пътя спирка на мястото “Добрия самарянин”. Настаняване в хотел в Йерусалим, вечеря и нощувка.

5 ден (16 ноември 2007 г. – неделя)
9,00 ч. – Закуска. Разглеждане на светите места в Йерусалим – поклонение по пътя на Христовите страдания “Виа Долароза”, по който има 14 станции, поклонение на Гроба Господен, Елеонската планина – мястото на Възнесение Христово, параклисът „Отче наш”, православната църква „Св. Мария Магдалена”, Гетсиманската градина и базиликата в нея, поклонение в храма „Успение Богородично”, където е гроба на св. Богородица и чудотворната икона “св. Богородица Йерусалимска”. Вечеря и нощувка.

6 ден (17 ноември 2007 г. – понеделник)
9,00 ч. – Закуска. Отпътуване за Витлеем. Поклонение в базиликата “Рождество Христово”, пещерата, в която се е родил Спасителя, пещерата, в която са избити младенците от Ирод. Посещение на планината Сион и на гробницата на цар Давид, стаята на Тайната вечеря и др. и влизане в Стария град през Сионската порта. Посещение на църквата “Рождество Богородично”, пещерата, където е гроба на Свети Йоаким и Света Ана. Разходка през арменския, мюсюлманския и еврейския квартали на Стария град и посещение на Стената на плача. Разходка край мюсюлманските джамии (без посещение вътре) до портата на св. Стефан. Посещение на басейна във Ветизда. Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията. Вечеря и нощувка.

7 ден (18 ноември 2007 г. – вторник)
8,00 ч. – Закуска. Посещение на базиликата „Ейн Карем” – на св. Йоан Кръстител и покрай кладенеца на Св.Богородица. Изкачване до Църквата на срещата на св. Богородица със св. Елисавета (при възможност и разрешение от палестинските власти поклонение в пещерата “Възкресението на Лазаря”. Вечеря и нощувка.

8 ден (19 ноември 2007 г. – сряда)
8,00 ч. – Закуска. Трансфер до летището „Бен Гурион” от 11.00 ч. до 14:00 ч. и полет до София.

Допълнително в програмата ще бъде организирано:
• Молитвено участие в Св. Литургия на Божи Гроб, в една от вечерите в гр. Йерусалим с възможност за изповед и св.причастие, литургията започва в 23,00 часа
• Благословение от представители на Йерусалимската патриаршия, издаване на пасаван за Хаджийство от Патриаршията
• Потапяне във водите на р. Йордан, за некръстените – възможност за св. Кръщение

☼Средни месечни температури в Израел през месец октомври 20 – 26 °.

ЦЕНА: 1 570 лв.

Цената включва:
• Самолетен билет София – Тел Авив – София, 7 нощувки със закуски и вечери в стаи с две легла в хотели***
• 1 нощувка в Тел Авив; 2 нощувки в Тиберий; 4 нощувки в Йерусалим
• екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския туроператор
• медицинска застраховка

Цената не включва:
• Летищни такси – 60 €,
• виза 12 $,
• лифт – 10 €,

Необходими документи при записване:
– ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му
– деца до 18 години, пътуват с декларация от родителите си
– първоначална вноска 400 лева в деня на записване, останалата сума се доплаща до 20.10.2007 г.
– характеристика на лицето: професия; националност, кои страни е посещавал зад граница (изискване на израелските власти за издаване на разрешително – виза)
– необходим брой участници за осъществяване на поклонението – 20 човека;
– туроператорът се задължава при не набран достатъчен брой участници да уведоми потребителите в срок до 15 септември 2007 г.

Водач на групата ще бъде свещеник

Запишете се тук

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...