Поклонение „Солун – Катерини – Лариса – Метеора – Олимп“


Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция „Сканер” организират поклонение в Гърция (Солун, Катерини, Лариса, Метеора, Олимп). Това пътуване ще ви даде възможност да се докоснете до мистиката на гръцките манастири, да се насладите на красивата планина Олимп и на прекрасните плажове на Егейско море. Ще се поклоните на много мощи, ще разгледате забележителностите на гр. Солун. Заповядайте!

ПРОГРАМА


1 ден (8 октомври) понеделник

Тръгване на 8 октомври 2007 г. от гр. Бургас в 19:00 ч. по маршрут – Бургас – София – Кулата. Нощен преход през граничен пункт Кулата за Лептокария.

2 ден (9 октомври) вторник
Пристигане в курортното селище Лептокария около 9:00 ч. сутринта, настаняване в хотел и почивка до 15:00 ч. От 15:00 ч. поклонение в църквата “Св.Николай Чудотворец”. Отпътуване за курортното селище Литохоро в полите на планината Олимп и в близост до Егейско море, свободно време из селището, поклонение пред светите мощи в местната църква. Прибиране в хотела. Нощувка.

3 ден (10 октомври) сряда
В 7:00 ч. тръгване за Метеора, пристигане на Метеора в 10:00 ч. Разглеждане на скалните манастири и влизане в два от тях и разглеждане на останалите четири (отвън). В 13:00 ч. отпътуване за гр.Лариса. Поклонение в църквата “Св.Харалампи” (в църквата има мощи от светеца), поклонение в църквата “Св.Ахилиос Чудотворец”, свободно време из центъра на гр. Лариса до 17:30 ч. Потегляне за Лептокария и прибиране в хотела. Свободно време, по желание на групата подготовка за таверна с жива музика. Начало на вечерта в таверната – 20.30 ч. Нощувка.

4 ден (11 октомври) четвъртък
В 9:00 ч. потегляне за планината Олимп с автобуса, където се откриват прекрасни панорамни гледки. Барбекю в планината Олимп над брега на реката. Посещение на пещерата, в която е живял Свети Дионисий и има чудотворно аязмо и параклис. В 16:00 ч. слизане от Олимп, свободно време за разходка из Лептокария. Нощувка.

5 ден (12 октомври) петък
Тръгване от хотела в 08:00 ч. Поклонение в манастира “Св. Ефрем Сирин”, разходка из центъра на гр.Катерини. В 11:00 ч. отпътуване за с. Суроти, където е манастира “Св. Йоан Богослов” и гроба на стареца Паисий от “Св. Гора” и частица от мощите на Св.Арсений Капатокийски. В 14:00 ч. потегляне за гр. Солун. Поклонение в църквата “Св.Димитър”, свободно време из града до 18:00 ч. В 18:00 ч. отпътуване за България.

6 ден ( 13 октомври) събота
Пристигане в гр. Бургас около 08.00 ч. сутринта.

Цената включва: 3 нощувки в един и същи хотел; застраховки – медицинска, пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар.
Забележка: в цената не е включена храна. Стаите в хотела са двойки и тройки.
Вход за Метеора – 2 евро за манастир.

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участника.
При записване се представят данните от личната карта и 70 лева. Останалата сума се доплаща до 21 септември 2007 година.

ЦЕНА – 190 ЛЕВА ОТ ГР. БУРГАС

Запишете се тук

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него
причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Ръководител на групата ще бъде свещеник

За записване и допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1505
Ул. Буная 28
тел. 02/943 19 32
Гергана Попиванова
gergana@pokrov-foundation.org
моб. Тел. 088/ 888 55 43

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...