Поклонническо пътуване до Гърция – Солун – Драма – Серес – Кавала – Аспровалта – о. Тасос



Местата за пътуването вече са запълнени! Очаквайте следващи дати за пътувания по този маршрут!


Фондация
„Покров Богородичен” и Туристическа агенция "Сканер" организират поклонение до Солун, Драма, Серес, Кавала, Аспровалта и о. Тасос от 15 до 20 април 2007 г. Посетете с нас приказните гръцки манастири и храмове на Беломорска Тракия и о. Тасос!


Тръгване на 15 април 2007 г.

от Старата минерална баня гр. Ямбол в 20:00 ч. Нощен преход Стара Загора – Пазарджик – Самоков – Кулата – Солун

1 ДЕН (16.04.07 г. понеделник)

Пристигане в гр. Солун около 07:00 ч. сутринта, поклонение в: храм “Св. св. Кирил и Методий”; църквата “Св.Димитър”, където са мироточивите чудотворни мощи на Св. Димитър Солунски. Посещение на солунския пазар; манастира “Св. Теодора”; митрополитски храм “Св. Григорий Палама”; паметника на Аристотел; паметника на Александър Македонски, бялата кула, свободно време до 11,30 ч. В 11:30 ч. отпътуване за курортното селище Аспровалта, настаняване в хотела и свободно време до 17:00 ч. Хотелът се намира в близост до морето, в който ще бъдем и за трите нощувки. В 17:00 ч. посещение на манастира “Св. Лидия”, намиращ се в близост до курортно селище Аспровалта. Свободно време и прибиране в хотела. Нощувка.

2 ДЕН (17.04.07 г. вторник)

В 08:00 ч. тръгване за о. Тасос. В 09:20 ч. качване на ферибота от гр. Кавала за о. Тасос с автобуса. Обиколка на острова и поклонение в девическия манастир “Св. Архангел Михаил”. От 12:00 до 13:30 ч. време за обяд и фотопауза. Свободно време из столицата на острова гр. Тасос. В 15:00 ч. потегляне за гр. Кавала. От 16:30 до 19:30 ч. свободно време из гр. Кавала. Посещение на крепостната стена (Акропола на града); Аквадута на града; църквата “Св. Николай Чудотворец”; камъка, от който е проповядвал св. Апостол Павел. Прибиране в хотела. Нощувка.

3 ДЕН (18.04.07 г. сряда)

В 09:00 ч. потегляне за манастирите:
1.”Икосифиниса” с чудотворната икона на “Св.Богородица” – изцерителка и даряваща младенци, поклонение пред светите мощи в манастира.
2. “Възнесение Господне” – манастира “Ротонда” е единственият манастир в тази област, чиято църква е във вид на кръг, от където носи името си.
В 16:00 ч. прибиране в хотела, свободно време. Вечерта по желание на групата може да бъде организирано общо увеселение – посещение на рибна таверна с оркестър, изпълняващ гръцка народна музика. Нощувка.

4 ДЕН (19.04.07 г. четвъртък)

Тръгване от хотела в 09:00 ч., посещение на манастира “Св. мъченица Параскева”, където има св. мощи от: св. Параскева, св. Йоан Предтеча, св. Николай, св. Рафаил, св. Ирина и др. В 11:00 ч. пристигане в гр. Драма. Свободно време из центъра на града с впечатляващите извори и фонтани в парка на града. В 15:00 ч. отпътуване за гр. Серес. В гр. Серес посещение на манастирите “Св. Пророк Илия, “Въздвижение на Честния кръст Господен”, където има частица от кръста, на който е бил разпънат Господ Иисус Христос, св. мощи от св. Йоан Златоуст, св. Филотей, св. Анисия и чудотворни икони. От 17:30 до 19:00 ч. свободно време в гр. Серес. В 19:00 ч. потегляне за България.
Пристигане в гр. Ямбол на 20.04.07 г. (петък) сутринта.

Цена от гр. Ямбол 180 лв.

Цената включва:

3 нощувки в хотел **; медицинска застраховка; пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар, билет за ферибота.

Цената не включва:
храна.

Забележка: Стаите в хотела са двойки и тройки. Във всяка стая е подсигурен кухненски бокс за съхраняване на храната.

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участника.
При записване се представят данните от личната карта и 50 лева. Останалата сума се доплаща до 1 април 2007 година.

Някои от часовете за тръгване и мероприятията могат да бъдат променени по желание на групата, съгласувано с ръководителите на групата.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Запишете се тук!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...