Православен младежки лагер „Въведение в иконографията“


Записването за лагера приключи. Очаквайте разказите на участниците за лагера!

Фондация Покров Богородичен има удоволствието да ви покани на петото издание на Православния младежки лагер „Въведение в иконографията”. Лагерът ще се проведе от 30 март до 8 април 2007 г. В него ще вземат участие 20 православни младежи от България и чужбина.


Какво ще се случи?

Ще живеем в манастир, ще се запознаем с основни моменти от историята на иконографията, на църковното изкуство и с мястото им в Православното богослужение. Ще нарисуваме икона. Ще участваме в богослужения и ще пътуваме до интересни места в околността. В лагера ще участват и младежи от други православни страни. Основният говорим език ще бъде английският.


Кой може да участва?

Може да участва всеки младеж на възраст 16-35 години, който има интерес към иконата, дори и без опит в рисуването.


Къде ще се случи?

Лагерът ще се проведе в Клисурския манастир “Св. Св. Кирил и Методий”. Ще нощуваме в наскоро ремонтирано крило на манастира в стаи с по 2 и 3 легла със санитарен възел. Ще се храним в манастирската трапезария. Храната по време на лагера ще бъде постна, според каноните на Българската православна църква.


Такса за участие: 200 лв.

Таксата за участие частично покрива разходите за храна, учебни материали, настаняване и екскурзии. Останалата сума се поема от фондация "Покров Богородичен" (всеки участник организира транспорта си до гр. София и обратно самостоятелно)


Програма:

Беседи (10 учебни часа);

Рисуване (39 учебни часа);

Еднодневна екскурзия до гр. Враца, Струпецки манастир „Св. Прор. Илия”, с. Царевец; Полудневна екскурзия до гр. Берковица.

Кои са обучителите?
Гергана Станчева – координатор на лагера, магистър иконограф, преподавател по иконопис;
Петя Петрова – асистент-координатор на лагера, магистър иконограф, преподавател по иконопис;
Лиляна Станкова – преподавател в школата по иконопис и стенопис към Енорийския център при храм “Покров Богородичен”;

Ясен Янков – преподавател по иконопис;

За допълнителна информация:

Фондация “Покров Богородичен”

ул. Буная 28

София 1505

България

тел. +359 2 9431932

моб. +359 888 885543

Гергана Станчева

gergana@pokrov-foundation.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...