Солун – Катерини – Лариса – Метеора – Олимп


Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция „Сканер” организират поклонение в Гърция (Солун, Катерини, Лариса, Метеора, Олимп). Това пътуване ще ви даде възможност да се докоснете до мистиката на гръцките манастири, да се насладите на красивата планина Олимп и на прекрасните плажове на Егейско море. Ще се поклоните на много мощи, ще разгледате забележителностите на гр. Солун. Заповядайте!

Тръгване на 17 май 2007 в 23:00 ч. от гр. Пещера, от гр. Пазарджик в 23:30 ч. в градинката пред хотел “Тракия”. Нощен преход през граничен пункт Кулата, пристигане в гр. Солун около 7:00 ч. сутринта.

1 ден (18 май) петък

Поклонение в църквата “Св.Димитър”, манастира “Св.Теодора”, солунския пазар, паметника на Аристотел, църквата “Св. св. Кирил и Методий”, паметника на Александър Македонски, бялата кула, свободно време. В 12:00 ч. отпътуване за хотела в курортното селище Лептокария. Настаняване в хотела до 13:30 ч. Свободно време от 13:30 ч. до 17:00 часа, по желание – плаж. Хотелът се намира в близост до морето, в който ще бъдем и за трите нощувки. В 17:00 ч. поклонение в манастира “Св. Ефрем Сирин”, тръгване за гр. Катерини, разходка из центъра на града. Прибиране в хотела. Нощувка.

2 ден (19 май) събота
В 7:00 ч. тръгване за Метеора, пристигане на Метеора в 10:00 ч. Разглеждане на скалните манастири и влизане в два от тях и разглеждане на останалите четири (отвън) до 13:00 ч. В 13:00 ч. потегляне за гр. Лариса, разходка из центъра на града, свободно време до 17:00 ч. В 18:00 ч. прибиране в хотела. Свободно време, по желание на групата подготовка за таверна с жива музика и програма с гръцки национални песни и танци. Начало на вечерта в таверната – 20.30 ч. Нощувка.

3 ден (20 май неделя)
В 9:00 ч. потегляне за планината Олимп, поклонение в манастира пред мощите на Св. Дионисий Олимпийски. Барбекю в планината Олимп над брега на реката. Посещение на пещерата, в която е живял Свети Дионисий и има чудотворно аязмо и параклис. В 15:00 ч. слизане от Олимп, свободно време, по желание – плаж. От 18:00 до 20:00 ч. разглеждане на село Литохоро (голямо курортно селище), намиращо се в полите на планината Олимп, в църквата “Св. Николай Чудотворец” има частица от мощите на светеца. Нощувка.

4 ден (21 май) понеделник)
Тръгване от хотела в 09:00 ч., посещение на църквата “Св. Николай Чудотворец” в курортното селище Лептокария. Транзитно минаване през град Солун. В 13:00 ч. пристигане в град Серес, до 15:00 ч. разходка из града, посещение на манастирите “Св. Илия” и манастира “Въздвижение на Честния Кръст”, в който има частица от “Св.Кръст Господен” в близост до града. Изкачване на Акропола с автобус. Свободно време из гр. Серес.

В 19:00 ч. потегляне за България. Пристигане в гр. Пазарджик и в гр. Пещера след полунощ.

Цената включва:
– 3 нощувки в един и същи хотел;
– застраховка – медицинска;
– пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар;

Забележка: в цената не е включена храна. Стаите в хотела са двойки и тройки.
Вход за Метеора – 2 евро за манастир.

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участника.

Запишете се тук

При записване се представят данните от личната карта и 50 лева. Останалата сума се доплаща до 20 април 2007 година.

Цена – 160 лева

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
Ул. Буная 28
1505 София
тел. 02 9431932
моб. Тел. 0888 885543
Гергана Станчева
gergana@pravoslavie.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...