Първа ученическа олимпиада по религия във Велико Търново



Снимка: www.uni-vt.bg

На 21 април се състоя първата ученическа олимпиада по религия, организирана от Православния богословски факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново.

В олимпиадата по християнство и православие участваха 25 ученици от I-ви до IV-ти клас, които трябваше да отговорят на 15 тестови въпроса и да напишат съчинение в отговор на духовно-нравствен въпрос, поясни доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в Православния богословски факултет на ВТУ.

От началото на учебната година учениците от началния етап в училище „Вела Благоева“ изучават по един час седмично предмета „Религия“. Великотърновската св. митрополия е направила дарение от 150 екземпляра от книгата „Благопожелания и отеческо благословение“.

В навечерието на Възкресение Христово победителите в олимпиадата ще бъдат наградени.

 

Източник: bnr.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...