Учебниците по Религия на Светия Синод за 6 и 7 клас бяха одобрени от МОН



На 30 август в дирекция „Учебници и училищна документация“ на МОН бе проведено открито заседание, по време на което бе обявено, че новите синодални учебници по Религия – Християнство-Православие за 6-ти и 7-ми клас са оценени като приложими в практиката. Одобрението на оценителите по места (учители по Религия) е финалната фаза, с която завършва двуетапната процедура на МОН по оценяване на внесените проекти.

 

Учебниците вече са отпечатани за нуждите на религиозното образование в България и са налични в митрополиите на БПЦ-БП. Разпространяват се в началните и средните ни училища, както и в българските училища зад граница. Предстоятелите на храмове, директорите на училища, преподавателите по Вероучение и по Религия подават заявка до съответната митрополия с нужните им бройки учебници за предстоящата 2021/2022 учебна година. Отпечатан е и трети тираж на вече издадените синодални учебници от 1-ви до 5-ти клас.

По решение на Св. Синод учебниците на БПЦ се раздават безплатно на учителите и децата, за да бъдат те максимално облекчени в работата по усвояване истините на православната вяра и в стремежа им към придобиване на християнските добродетели.

 

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...