В Православния лагер „Богослужение и живот“ стана чудо!



Маргарита Найденова е на 29 години от Пловдив, учител по история. От 20 до 29 юли 2007 г. тя взе участие в Православният лагер "Богослужение и живот", който беше организиран от фондация "Покров Богородичен" в Клисурският манастир "Св. св. Кирил и Методий".

"Където са двама или трима в Мое Име, Аз съм посред тях". Невъзможно е по друг начин да се обясни установилото се мирно, мълчаливо и изпълващо с радост душата съжителство между десетима напълно непознати за 10 дни в Клисурския манастир. Не можеше да не станем приятели, щом сме Христови приятели.

"Игото Ми е благо и бремето Ми е леко". И наистина-чудо! Лекциите от именити духовници-интересни. Беседите-полезни. Задачите-леки. Общият труд в манастира – отморяващ.Общите молитви – чути.Общо приготвената храна – по-вкусна от всякога. Общо омесената просфора – най-сладка.Общо споделени мисли и общи разходки сред прекрасна природа – приятни.Общо причастяване – истинска радост! Още ли не вярвате в чудото? Вижте последните снимки. На тръгване… Там има нови усмихнати лица – семинаристите.Вече сме повече от десетима и ще ставаме повече… Само ние да сме с Христос. Той ще е между нас!

С обич и благодарност към всички участници в лагера: Борис, Владислав, Гергана, Диана, Малина, Мария, Мина, Поля и Преслава; о.Антим, о.Стефан Стефанов, Архимандрит Авксентий и Даниел Йорданов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...