Последни дни за изпращане на снимки за фотоконкурса „Света София. Храмовете на светата Премъдрост Божия в историята и света“



Остават броени дни до приключването на международния фотоконкурс под надслов „Света София. Храмовете на светата Премъдрост Божия в историята и света“. Все още имате време до 31 май да изпратите вашите снимки, запечатали символите на светата Премъдрост Божия, Исус Христос, изграждани през вековете в пределите на православния свят.

Това е третият поред фотоконкурс, организиран от Междупарламентарната православна асамблея (I.A.O.) Той се провежда по предложение на комисията по култура на I.A.O., в контекста на запазването и популяризирането на християнската православна култура и в сътрудничество с уебсайта OrthPhoto.net.

Целта на конкурса е да се подчертае концепцията за „Божията мъдрост“ в съвременния свят и да се почетат храмовете, строени през вековете в нейна чест.

Храмът на светата Премъдрост Божия в Града на градовете – Константинопол, „Великата църква”, „Великият манастир”, е уникален паметник с универсален характер, който „принадлежи на човечеството и на световното културно наследство”.

 

„Света София“ в Константинопол е моделът, който е следван и до днес в целия православен свят при изграждането на стотици храмове, посветени на Божията Премъдрост.

Именно тази динамика, която светата Премъдрост Божия, Исус Христос, има в православния свят, предлагаме да бъде представена в настоящия фотоконкурс.

Обявените награди за победителите в конкурса:

Състезанието има две номинации, както е посочено в раздела „Номинации на състезанието”.

Голяма награда: 500 ЕВРО

1-ва награда: 300 ЕВРО

2-ра награда: 200 ЕВРО

3-та награда: 100 ЕВРО

Почетна награда: Албуми

(броят на почетните награди ще се определя от съдиите)

 

 

Допълнителна информация можете да намерите на уебсайта на фотоконкурса.

За актуални новини при провеждането на конкурса последвайте страницата на състезанието във Фейсбук.

Официален уебсайт на  Междупарламентарната православна асамблея (I.A.O).

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...