Арестуваха гей-активисти в Москва


В Москва са задържани организаторът на несъстоялия се гей-парад Николай Алексеев, най-близкият му съратник Николай Баев, Ирина Фет, подала по-рано молба за лесбийска "сватба", и още 21 души, съобщиха органите за реда. Парадът трябваше да се състои в деня на финала на Евровизията.

Сексмалцинствата планираха да проведат гей-парад на Воробьовите хълмове въпреки забраната на московските власти. Още една несанкционирана акция трябваше да се проведе в Новопушкинската градинка. Задържани са и противници на гей-акцията – около десетима души от Съюза на православните братства.

"Искахме да отидем в храма на ул. "Тверская", строго следвайки указанията на милицията. И все пак бяхме задържани", съобщи за агенция Интерфакс координаторът на Съюза на православните братства и Съюза на православните хоругвоносци Юрий Агешчев.

Задържаните могат да бъдат глобени за административното правонарушение, което те имат намерение да оспорят в съда.

По-рано членът на организцационният комитет на гей-парада Баев съобщи, че сексмалцинствата са взели решение да проведат своята акция в деня на финала на Евровизията "независимо от забраната на столичните власти, за да отстоят правото си за свободата на събранията".

По неговите думи на московските улици са искали да излязат активисти на руските и белоруските сексмалцинства, гей-активисти от САЩ, Канада, а също и някои участници в конкурса на Евровизията.

Същевременно от столичното МВР заявиха, че няма да допуснат акцията на сексмалцинствата и обещаха твърдо да я пресекат в рамките на действащото законодателство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...