Буш се среща днес с папа Бенедикт ХVІ



Reuters

Американският президент Джордж Буш ще се срещне днес във Ватикана с папа Бенедикт ХVІ преди да поднови европейската си кампания за по-сериозни санкции спрямо Иран, предаде Ройтерс.

Очаква се Буш да получи същия топъл прием от папата, подобен на този, който вчера му оказа неговият стар съюзник италианският премиер Силвио Берлускони.

Срещата с родения в Германия понтифик става два месеца, след като Буш прие радушно Бенедикт ХVІ в Белия дом. За разлика от традиционния етикет се очаква двамата да разговарят в реставрирана средновековна кула. Буш и папа Бенедикт ХVІ ще обсъдят на четири очи редица морални проблеми, като абортите, хомосексуалните бракове и изследванията със стволови клетки на ембриони.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...