Ватикана вече има своя авиолиния



 

Източник: Actualno com

Висш кардинал от Ватикана ще открие официално полетите на евтина чартърна компания, чиято цел е да превозва католически богомолци до свещени за религията места.
Първият полет от Рим за Лурд във Франция е днес, като се използва малък чартърен самолет, собственост на италианските пощи. Очаква се авиокомпанията да превози около 150 хил. богомолци през първата година. В началото полетите ще бъдат до католически светини във Франция, Полша, Испания, както и Близкия изток, но има и планове за включване на Мексико.

 

Ватикана подписа петгодишно споразумение чрез своята местна туристическа компания, която организира поклоненията за Римската епархия.
Чартърната авиокомпания, наречена Mistral Air, превозва обикновено товари, писма и колети за италианските пощи. Евтините авиолинии имат добър бизнес в Италия, като през миналата година броят на пътниците, които те превозиха се е увеличил с 20%.
Ватикана няма своя авиолиния или аерогара, а само място за кацане на хеликоптери, използвано от папата за пътувания в околността с хеликоптери, предоставяни от италианските ВВС.
Mistral Air обаче има два чартърни самолета, върху които вече са изрисувани цветовете на Ватикана – жълто и бяло. Нещо повече, интериорът на самолетите е украсен със свещени надписи като: "Търся твоето лице, Боже".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...