В Русия започва акция срещу абортите



На 30 май на площада пред Казанския катедрален събор в Санкт-Петербург ще се проведе митинг в рамките на междурегионалната акция "Русия без аборти – 2010". Мероприятието е по повод Международния ден за закрила на детето и се провежда с благословението на Санкт-петербургския и Ладожски митрополит Владимир. Организатор е Инициативна група "Азбука на вярата – Омега", която си сътрудничи активно с епархийския отдел за работа с младежта.

Централното събитие на акцията ще бъде молебенът към светите Витлеемски младенци -мъченици, който ще бъде отслужен от свещеници от Казанския събор на площада под открито небе.

Акцията е в защита на основното право, гарантирано както от руското, така и от международното законодателство – правото на живот. Другата цел на акцията е да привлече вниманието на представителите на властите и обществото към проблема на масовите детеубийства, извършвани със зверски способи, когато живи деца, изпитващи болка, се разрязват на части и след това се изхвърлят в канализацията. Организаторите са убедени, че тази практика лишава нашето общество от бъдеще, тъй като народът изгражда своето "благополучие" върху пролята кръв.

Целта на митинга и другите мероприятия на междурегионалната акция "Русия без аборти – 2010" се явява създаване на условия за спиране на този конвейер на смъртта. И в крайна сметка – защита на християнската цивилизация и нейното избавление от дивата практика на човешките жертвоприношения, когато в угода на безгрижното съществуване се принасят в жертва собствените деца. Основните лозунги на митинга ще бъдат "Неродените деца имат право на живот!", "Русия, престани да убиваш деца!", "Децата – подарък от Небето". В същия ден мероприятия на акцията ще бъдат проведени в много градове на Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Казахстан, Азърбейджан, Германия и Израел. Акцията "Русия без аборти – 2010" ще продължи и в други градове в Деня за закрила на детето, 1 юни.

Общорусийската акция получи подкрепа и от Руската Православна Църква. Председателят на Синодалния отдел по взаимоотношенията между Църквата и обществото протойерей Всеволод Чаплин се обърна към участниците в акцията с думи на подкрепа: "Всички здрави сили на нашия народ са длъжни да се консолидират в борбата с това пагубно явление, нанасящо огромен ущърб на духовното и физическо състояние на нацията", заяви отец Всеволод.

В Санкт- Петербург митингът ще започне в 13:00 на площада пред Казанския събор. | www.pravoslavie.ru

Превод: Монахиня Ксения

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...