В памет на Леонид Успенски



EOREO

По случай двадесетгодишнината от упокоението на великия иконограф от руската емиграция Леонид Успенски, Корсунската епархия на Руската православна църква организира утре, 11 декември, възпоменателен ден в негова чест.

Божествена литургия за упокой на душата му ще бъде отслужена в 8.00 часа в катедралната църква „Свети Три светители” в Париж. Около 11.30 часа ще бъде извършена панихида на гроба му в гробищата „Сент Женевиев де Боа”.

След вечерното богослужение, към 19.00 часа ще се състои малък семинар в енорийската зала на катедралната църква „Свети Три светители”, на който ще бъде представена книгата „Богословие в багри”. След това ще бъде предложена по чаша вино в негова памет.

На семинара ще се изкажат отец Никола-Жан Сед (Доминикански орден), отец Николай Лоски, отец Николай Озолин, Григорий Асланов, Ан Богенхарт-Филипенко, Мари-Шантал Савинков и други.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...