Европа избра Дарвин пред Господ



Източник: Стандарт

Депутати забраняват изучаването на божествения произход на живота в училище

Животът няма божествен произход. Това заключиха със специална резолюция евродепутати. Те поискаха тази теория да не се изучава в училищата, пише "ИЮ Обзървър". С което подкрепиха Дарвиновите хипотези за еволюцията. Креационизмът, наричан още "интелигентен дизайн", най-общо твърди, че Бог е сътворил живота, и го доказва с научни факти. Той може да е християнски и мюсюлмански. Гласуваната от евродепутати в Съвета на Европа резолюция твърди, че ако креационизмът бъде изучаван в училищата, той ще се превърне в заплаха за човешките права. Критиките срещу учението се засилиха най-вече след като книгата на турския учен Харун Яхия "Атлас на сътворението" започна масово да се учи в европейските училища. Книгата описва точно представите на мюсюлманите на божествения произход.

Резолюцията на евродепутатите няма задължителен характер. Тя бе приета с 48 гласа "за" срещу 25 "против" и три въздържали се и призовава всичките 47 държави от Съвета на Европа "да се противопоставят решително на всеки опит да се преподава креационизъм като научна дисциплина".

Либералдемократът от Люксембургския парламент Ан Брасьор, която е автор на доклада по проблема, твърди, че учението е опасно, защото децата престават да правят разлика между убеждение, вяра и наука. Така под формата на наука в училищата се налагала определен тип религия.

Според "ИЮ Обзървър" най-засегнати от опасните тенденции са Белгия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция и Великобритания.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...