Изобретиха електронна броеница



Източник: News bg

Традиционните католически молитви също почувстваха от духа на съвремието, завладяно от технологиите. Prex, или първата електронна броеница (rosario), която се използва при молитвите в Католическата църква, може отсега нататък да бъде поръчана от "Prex Company", информира prontosofia.
Новият продукт се предлага в самостоятелна опаковка или в комплект от 12 броеници. Електронната броеница, която работи с батерии, е нещо като католически iPod, или God-Pod и струва около 30 евро.
Автори на God-Pod са Онорио Фрати и Пиерино Стакиоти от областта Марке в Италия. Те продават изобретението си на специален сайт, пълен и с други полезни аксесоари, за да може „духовността да се изживява в крачка с времето", както казват изобретателите.

Броеницата има покритие, което може да се персонализира – върху него може да се залепя лепенка с изображението на любимия светец или на Богородица. Тя има формата на малко радио и е снабдена с мини-клавиатура. Всеки клавиш отговаря на ден от седмицата, така че е възможно всеки ден да се изпълнява молитвата, която се препоръчва от напътстващия глас на броеницата.С помощта на електронната броеница човек може да се моли в автобуса, на опашка в супермаркета или вървейки по улицата.

В скоро време ще се продава и мини-броеница, снабдена със слушалки, която може да се носи и по време на джогинг.

Традиционната броеница е съставена от отделни мъниста. Смята се, че първата броеница е била дадена на свети Доменико делла Мадонна през 1214 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...