Има живот след смъртта



Източник: Експрес

Това заяви главнокомандващият на британската армия сър Ричард Данат. Смъртта не е край и войниците трябва да бъдат по-добре духовно подготвени за войната, според висшият офицер, цитиран от британския всекидневник “Таймс”. Началникът на генералния щаб е призовал всички християнски духовни водачи и свещеници в армията да подготвят по-добре военнослужещите за края на земния им път.

Акцент в речта му, по време на конференция на евангелската църква в Суонуик, Дербишър, е че има живот след смъртта и войниците трябва да знаят това. “Да питам дали хората ще рискуват живота си е част от всекидневието ми, но те трябва да имат шанс да проумеят, че след смъртта съществува живот.” – споделя сър Ричард.
Британският висш офицер често изказва открито мнението си, че присъствието на британски войски в Ирак допринася за влошаването на сигурността в страната. За първи път обаче той слага акцента върху духовната подготовка на войниците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...