И Ватикана ще има своя Си Ен Ен


Източник:  Нетинфо

Ватикана ще има свой информационен канал, който ще се нарича както химическата формула на водата – H2O. Медийните експерти го нарекоха вече "ватиканската Си Ен Ен", въпреки че в случая става въпрос за изцяло католическа информация.

Каналът ще стартира до лятото и ще предава на седем езика. Негова директорка ще бъде Силвия Костантини, която досега отговаряше за външните връзки на сателитния канал на Италианската епископска конференция – "Sat 2000".
"H2O" ще функционира с ограничени финансови средства, но ще гони амбициозни цели – да информира непрекъснато за живота на Католическата църква и на папата, съобщава сайтът за новини от Италия на български език "Пронтософия".
"Ще бъдат произвеждани всеки ден по пет двеминутни новини, но освен това ще има и многобройни специални репортажи и анализи. Така католическите тв канали по цял свят ще могат да изготвят новините си въз основа на нашия канал", казва Костантини.
"H2O" ще бъде предаван и по интернет. Инициативата стартира с одобрението на Папския съвет за социални комуникации и със сътрудничеството на Ватиканския тв център, чийто шеф е отец Федерико Ломбарди, говорител на папата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...