Литургия в памет на Владимир Лоски


egliserusse.eu

Днес, 6 февруари, бе отслужена литургия по случай 50-годишнината от упокоението на Владимир Лоски, виден православен богослов, един от основателите на Корсунска епархия.

Литургията бе отслужена от архиепископ Инокентий Корсунски в енорийския храм на Владимир Лоски „Света Богородица – Радост на всички скърбящи и Света Геновева” в пети район на Париж.

Архиепископ Инокентий извърши богослужението в съслужение с отец Николай Лоски, син на Владимир Лоски и свещеник в енорийския храм „Света Богородица –Радост на всички скърбящи”, и отец Борис Бобринской, почетен декан на Института „Свети Сергий”, заедно със свещеници и дякони от Корсунска епархия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...