Относно конфликта в Близкия изток



Официално становище на Атинската Архиепископия относно изострилия се през изминалите дни конфликт в Близкия изток
/18, 07, 2006/

Източник: Пресслужба на С.С.Е.Ц.

Официалният говорител на Негово блаженство Атинския архиепископ г-н Христодулос, архимандрит Тимотеос Антис, по повод на събитията в Близкия изток направи подробно изявление, изразяващо становището на Светия Синод и настроенията на паството на Еладската църква.

Негово благоговейство архим. Тимотеос каза: „Сляпата употреба на сила, насочена да постигне цели, които не са в полза и на двата народа и които не вземат предвид и не ценят човешкия живот, особено по такива свети места, трябва да веднага да бъде преустановена. Мощта на оръжията води единствено до разруха, ужас и смърт на невинни мирни жертви – човеци като нас – и е време тази сляпа военна мощ най-сетне да отстъпи на разумни и благонамерени преговори, които единствено могат да доведат този изстрадал и размирен район до така желаното успокоение. И двете воюващи страни имат свещено задължение пред своите народи да се върнат към масата за преговори, за да се намери мирно решение преди да е станало много късно.”

За това именно призовава, желае и поменава в молитвите си Негово блаженство архиепископът на Атина и цяла Елада г-н Христодулос.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...