От Рождество към Рождество



Стартира най-големият християнски проект за отбелязване на празника Рождество Христово в Русия, съобщава руският информационен портал Кредо. Фестивалът  От Рождество към Рождество, организиран от представителни организации на християнските протестантски общности в Русия, е бил открит с голям празничен концерт.

Идеята за такива чествания възниква още през 1990 год., когато отделни събития са били проведени в олимпийския комплекс в Москва. През 2004 год. е провъзгласена идеята празникът Рождество Христово да се празнува без прекъсване от 25 декември до 07 януари, когато празнува Православната църква в Русия.

Тази година ще бъдат изнесени празнични концерти пред около десет хиляди деца в различни области на Русия. Централно представление е постановката "В търсене на Рождественската звезда" на държавния театър "Островски".

Организаторите споделят, че празнуването на Рождество Христово през целия период – от западния до православния празник – е символично начало на обединяването на християните в Русия, но най-вече е начин да се помогне на хората да си спомнят за раждането на Иисус Христос.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...