Папата описва живота на Иисус



Източник: Агнуз

От днес европейските читатели ще могат да купят новата книга на папа Бенедикт XVI "Иисус от Назарет" – на италиански, немски и полски език. Новият труд на папата беше официално представен на 13 април.

В предговора папата пише, че е искал да "покаже Иисус от Евангелието като истински Иисус, исторически Иисус в пълния смисъл на тази дума". Папата е убеден, че "този персонаж е много по-логичен и исторически достоверен", отколкото произволните опити на светските учени, писатели и журналисти, които се стремят да противопоставят "реалния Иисус" на "църковния Христос". Излезлият първи том на "Иисус от Назарет" разглежда живота на Иисус от Рождество до Преображение. Вторият том ще бъде посветен на страданията и кръстната Му смърт.

По думите на папата, тази книга е плод на "дълъг вътрешен път". Той я е писал в течение на много години, използвайки за това времето, когато е бил свободен от служебните си задължения. Заедно с това папата подчертава, че "Иисус от Назарет" "не е акт на църковно учителство", а само израз на "личните му търсения на Христовия лик".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Георги от Хасково каза:

    Папата е твърде начетен човек, поне така съдя от неговите текстове, публикувани в списание „Християнство и култура“. Надявам се някой да преведе тази книга на български, сигурно ще е интересно да се прочете.

  2. Трип хоп каза:

    Дрън дрън, папата ще ме учи мен!? :-)))