Папата става дигитален



Dnes.bg

Папа Бенедикт ХVІ ще пише съобщения до хиляди млади католици на техните мобилни телефони по време на Световния ден на младежта в Сидни през юли, надявайки се това да му помогне да да осъществява по-добра връзка с младежката аудитория. Светият отец ще праща всекидневни бележки за вдъхновение и надежда по време на шестдневното събитие в Сидни, а църквата ще подготви уебсайт, предаде Ройтерс.

Католическата църква заяви, че е решила да използва технологията за контакт с близо 225 хил. млади католици, които се очаква да присъстват на празненствата по случай Световния ден на младежта, започващ на 15 юли.

"Искаме да направим от Световния ден на младежта необикновено преживяване чрез използването на нови начина за връзка със съвременната запозната с технологиите младеж", се казва в изявление на Католическата църква в Австралия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...