Предколедно тържество в Австрия



Просълзени очи на предколедно тържество

Това е най-подходящият наслов за предколедното тържество на децата от групата по вероучение при Българската православна църква във Виена „Св. Иван Рилски“, състояло се на 17.12.2007 г. след светата литургия в църквата.

Учителката по вероучение, г-жа магистър Алексана Панайотова беше подготвила твърде уместен сценарий за децата. Според възрастта бяха разпределени и участията. По-малките с по-малка, по-големите, с по-голяма роля. От лявата страна бяха децата, символизиращи земната Църква (домакините), а от дясната, пред коледното дърво, децата, символизиращи небесната (ангелите).

Всичките заедно, еднакво затрогващи, пленително искрени и чисти, изпращащи успешно посланието за Витлеемския Богомладенец, поучаващи и млади и стари на службата как да отпразнуват наближаващия празник Рождество Христово.

Вземайки пример от прескромната обстановка, в която се е родил Спасителят г-жа Панайотова беше успяла да реализира „постановката“ с нищожни средства. Това е един добър пример, че винаги, когато почерпим основа от Евангелието, и без да разполагаме със средства, Господ ще подкрепи делото ни и ще го увенчае с успех.

Мнозина от богомолците се просълзиха. В лицето на участващите в службата децата отправиха символично коледния поздрав на църквата ни към всички вярващи сънародници в Австрия (по последни данни повече от сто хиляди души), в Родината и по целия свят.

Голяма благодарност на модераторката на тържеството, г-жа магистър Алексана Панайотова, на децата-участници в тържеството, за чудесното коледно дърво, украсено от Катя Петкин, за подходящите коледни цветя, подарени, както винаги за Коледа, от семейство Christian & Ingrid ANGELOFF, Schwechat, Долна Австрия!

Отново и отново сърдечна благодарност на всички вярващи сънародници, на всички сестри и братя – православни, католици и протестанти, които изпращат дарения за построяването на българска църква във Виена!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...