Рождество без Христос



Източник: Днес+

Англиканската църква осъди решението на Кралската поща да издаде пощенски марки, посветени на Рождество и коледните празници без нито един християнски мотив.

Сред темите на празничните марки в 40-то юбилейно коледно издание на Кралската поща са Дядо Коледа и неговите елени, но няма нито един християнски символ въпреки, че празникът е свързан пряко с Рождество Христово и е един от най-свещените в църковния календар. Англиканската църква изрази дълбоко "съжаление" по повод решението на Кралската поща да не отпечата "християнски тематични дизайни, които да напомнят на хората, с какво са свързани Рождественските празници".

Royal Mail се оправда с това, че всяка година променя дизайна, като една година той е религиозен, а на следващата не е. "Трябва да се отбелязват всички елементи на Коледа," каза говорител на пощата. Въпреки развитието на интернет, сега се продават повече Рождественски марки, от когато и да било преди. Така поне твърдят от Кралската поща.

"Коледните картички са по-лични и коледните марки им придават празничен характер," допълни говорителят на Кралската поща. Марките ще се продават в два различни размера и ще отразяват новата ценова структура на пратките. Тя беше въведено през август месец и според нея цената на пратката се определя от размера, теглото и дебелината на плика. Първото издание на Рождественски марки на Кралската поща беше през 1966, когато дизайнът беше избран измежду 5000 предложения, направени по време на конкурс сред ученици. Новите марки са част от по-голяма колекция от специални издания, които ще включват и серия, показваща албум на Бийтълс. (БГНЕС)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...