Русия си спомни за жертвите от Беслан



Източник: Интерфакс

Ставрополският и Владикавказки митрополит Теофан е изнесъл траурен молебен в неделя, на 3 септември, в спортната зала на бесланското училище №1, разрушено при терористичен акт преди две години.

Траурна музика е звучала вчера по всички радиостанции на Северна Осетия. В 13.05 часа, след едноминутно мълчание в цялата страна, от двора на училището са пуснати 333 бели балона; такъв е броят на загиналите в терористичния акт деца и възрастни. Цветя са били положени пред Дървото на скръбта – паметник, издигнат на мемориалното гробище в Беслан.

Същата вечер на републиканския стадион в Беслан е изпълнен реквиемът „Беслан. Две години по-късно.” А в 21.00 часа във всички домове на Северна Осетия са запалени свещи в памет на загиналите.

Във всички храмове на Русия е имало възпоменателни молитви в памет на жертвите на бесланската трагедия.

Превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...