Чудо в Египет


Източник: Romiosini

Събитията, които са описани, са се случили съвсем наскоро в Египет. Не се дават никакви подробности около имена на хора или населени места.

Мюсюлманин от Египет убил жена си, след което заедно с нея погребал живи и двете им дъщери – бебе-кърмаче и 8-годишно момиче. След това съобщил в полицията, че техен чичо е убил децата.

15 дни по-късно починал друг член от семейството. При неговото погребение били открити двете момичета, погребани под пясъка. Момичетата били живи!

Страната е потресена от събитието, а мъжът го очаква екзекуция.

Когато по-голямото момиче било запитано как са оцелели, тя казала: „Един човек, облечен в бляскави бели дрехи и с кървящи рани на ръцете си, идваше всеки ден да ни храни. Той събуждаше майка ми, за да може тя да накърми сестра ми.”

Тя е била интервюирана по националната египетска телевизия от забулена мюсюлманка, водеща новинарска емисия. „Това не беше някой друг, а Христос, защото само той може да върши такива неща!”, е казало момичето в националния ефир.

Ясно е, че детето не би могло да измисли подобна история, както и това, че не е възможно двете деца да са оцелели без да се е случило истинско чудо.

На мюсюлманските водачи ще им бъде много трудно да решат как да обясняват случилото се, а тъй като Египет заема централно място в медиите и образованието в Близкия изток, разказът за чудото със сигурност ще се разпространи.

Господ казва: „Благословен оня човек, който се надява на Господа, и комуто надеждата е Господ” (Иерем. 17:7).

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...